| רחלי ידיד בוגרת תואר שני בלמודי משפחה.
בוגרת תואר ראשון בחינוך בוגרת תואר שני בייעוץ זוגי ומשפחתי
מגשרת בענייני משפחה.
בוגרת התמחות במכון אדלר בהיבט משפחה וזוגיות.
מאמנת אישית להעצמה
"פלאפונים.....אי אפשר בלעדיהם....."
נכון!
כיום הפלאפון הוא מצרך חשוב וחיוני בחיינו ומשמש את כל בני הבית. אז מדוע רוב הזוגות שמגיעים אליי לייעוץ מצביעים עליו כהורס משמעותי של הזוגיות ושל זמן האיכות במשפחה? ואני עונה:
בשגרת החיים העמוסה והמטורפת, בקושי יש לכם זמן איכות האחד עם השני, כזוג וכמשפחה.
לכן למרות הקושי להתנתק מהפייסבוק, הווטסאפ, הסלפי והאינסטו'ש ובטח יש עוד.
זו החלטה שלכם איך תיהנו בזמן המועט שיש לכם ביחד.
זה רק עניין של מינון ולקיחת אחריות.
לדוגמא:
*החליטו שבזמן הארוחות המשותפות, הפלאפונים יהיו שקטים ולא ליד השולחן, וזה כולל גם את אבא ואמא.... *כנ"ל גם בזמן איכות זוגי/משפחתי אחר. *כאשר משוחחים האחד עם השנייה, הפלאפון בצד ולא מציצים בו כל שנייה. *נכון כי כל תשומת הלב תופנה לבן הזוג או לילד שיושב ומשוחח איתי. *נכנסים למיטה, קבעו מספר דקות לכל אחד מכם זמן אישי לעדכן/להתעדכן עם המכשיר האהוב, ואח"כ פנו זמן לזוגיות שלכם ולתשומת הלב שכל אחד מכם זקוק לו. *וכן, מותר להגביל את הילדים בזמן השימוש בפלאפון, אך רצוי שאתם תתנו דוגמא אישית לכך. כיום גם אצל משפחות שומרות שבת מברכים ומרגישים יותר את ההבדל בין שאר ימות השבוע ולסופו. גם שם מרוץ החיים עמוס מאוד, ובשבת, היכולת להתנתק מכל המדיה, משרה רוגע על כולם, זהו זמן משפחתי/ זוגי נטו, ואכן, זוגות דתיים רבים מקפידים לנטרל את הפלאפונים במהלך השבוע בשעות קבועות הנחשבות זמן איכות משפחתי/זוגי. אני עדה כי זוגות שבחרו לקחת אחריות על זמן האיכות שלהם, נמצאים במקום טוב יותר, מכיל יותר, נעים יותר. בהצלחה! נתקלים בעוד בעיות? אני כאן לשרותכם,
הורים יקרים! מתקשים עם ילדכם? לילדכם קשה בבית או במסגרות? אל תחכו! בואו לייעוץ ויחד נמצא פתרונות.
מזה זמן שהזוגיות שלכם נמצאת בקשיים ? קשה עם הילדים ? אל תחכו שיהיה מאוחר מידי, פנו זמן והגיעו לייעוץ ובמספר מפגשים תיהיו אתם ומשפחתכם במקום הרבה יותר טוב!
ייעוץ משפחתי:
הורים ומשפחות רבות חווים מדי יום חוויות ותחושות לא נעימות ולעתים אף מתסכלות. משפחות המגיעות לייעוץ ולהכוונה, עושים כבר כברת דרך משמעותית.
עצם הפנייה לעזרה מצביעה על מודעות ועל הרצון לשפר וללמוד.
כשמתחיל טיפול משפחתי, מתחיל למעשה מסע חדש ומשותף בין בני המשפחה. כולם יחד צריכים להרגיש את תחושת השייכות, תחושה שכל הצדדים סומכים אחד על השני, זהו התחלה של מסע דו כיווני.
מטרת הייעוץ להוביל להקלה על מצוקה קיימת, לחזק את יכולתו של הפרט במשפחה להתמודד במצבי קושי, הייעוץ יוביל להתפתחות אישית של הפרט במשפחה ולפיתוח המערכת המשפחתית והובלתה להיות משפחה אוהבת, תומכת ומאזנת אשר תוביל לצמיחה אישית ומשפחתית.
לאחר שנבנה הבסיס לחיים כזוג וכעת נוצרה משפחה מורחבת עם ילדים, יש להבין כי שוויון ערך האדם במשפחה יוביל להבנה כי כולם בני אדם, כולם שווים ולכל אחד במשפחה יש תפקיד. יש תפקיד הורי ויש תפקיד ילדי.
סמכות ההורה נגזרת מתוך התפקיד ההורי וכשילד נולד הוא זקוק להורה מבוגר ואחראי שיציב לו גבולות תוך חופש בחירה, תוך אפשרות לקיים דיאלוג מכבד. דרך הייעוץ נלמד כיצד להציב גבולות ברורים לילד וכיצד לחנכו בכבוד, עידוד והכלה ע"פ דרכו.
כי הרי כל ילד הוא עולם ומלואו.
רוצים לחזק את הילד, לגרום לו להאמין בעצמו וביכולות שלו, לגרום לו להגיע לבית הספר עם חיוך והרגשה טובה, לגרום לו להסתכל על מי שהוא בגאווה ועוד? אז אני כאן בשבילו בכל העוצמה והאמונה בו. אל תהססו צרו קשר עבורו.
ולזוגות הצעירים שבנינו:
החיים כזוג מאפשרים למעשה את המשכה של תקופת הנעורים, והמעבר מזוגיות להורות ראשונה עלול להביא עמו קושי רב, בלבול, פחד ותסכול, ירידה בחשק לאינטימיות, אכזבה ובעיקר עייפות רבה שעלולה להשפיע על שיקול הדעת. במעבר זה עלולים בני הזוג לחוות תקופת משבר למשך זמן מה. לעתים משבר זה יוביל לצמיחה זוגית ולעתים להתפרקות התא המשפחתי החדש שנבנה.
יחד נגיע לפתרון המתאים לכולם!
| |